Voorman/-vrouw spoelkeuken II

Voorman/-vrouw spoelkeuken II

Terug naar overzicht

De voorman/-vrouw spoelkeuken II stuurt (± 3 tot 8) (parttime) medewerkers vaktechnisch aan in de werkuitvoering van de spoelkeuken. Hij/zij beheert de apparatuur en werkt zelf mee in de uitvoering. Functiehouder heeft een vakinhoudelijk leidinggevende.

Toegevoegde waarde

Resultaatindicatoren

Opstellen werkrooster en bezetting spoelkeuken

Op basis van verkregen input over de (verwachte) drukte in het bedrijf en in afstemming met leidinggevende zijn werkroosters opgesteld en is voldoende bezetting geregeld. 

  • efficiency personeelsplanning;
  • tijdige en voldoende bezetting.

Uitvoering werkzaamheden

Er is toegezien op de voortgang, uitvoeringskwaliteit en juist gebruik van materialen/machines o.a. door het steekproefsgewijs controleren op juiste reiniging;

Dagelijkse problemen zijn zelfstandig opgelost met aandacht voor de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP.

Er wordt zelf meegewerkt in de uitvoering, o.a. door het afwassen en opruimen van serviesgoed, glaswerk, bestek en keukenmaterialen.

  • schoon keukenmateriaal, serviesgoed en bestek;
  • schone werkomgeving;
  • aantal (terugkerende) klachten/ problemen;
  • omvang breuk tijdens afwassen;
  • conform voorschriften (bedrijf, HACCP e.d.);

Beheer apparatuur

Er is toegezien op goede werking van automatisch was-/spoelmachine(s) door het tijdig (laten) aanvullen van afwas-, glansmiddel en waterontharder. Eerstelijns gebruiksonderhoud aan apparatuur is verricht door het uitnemen en reinigen (afspuiten) van filters, en het verhelpen van kleine storingen). Bij grotere technische problemen is een monteur ingeschakeld.

  • tijdig bijgevulde machines;
  • tijdig gereinigde machines;
  • tijdig signaleren van storingen/afwijkingen.

Bezwarende omstandigheden

  • krachtsinspanning bij het tillen van rekken serviesgoed, bestek e.d. en bij het duwen van transportwagens;
  • lopend en staand werken, soms in gedwongen houding (opzetten/afnemen van rekken);
  • hinder van geluid van rinkelend serviesgoed en geluid van apparatuur, van vocht en aanraking met vuil en etensresten;
  • kans op letsel door het uitglijden op gladde vloeren, en ook op letsel aan vingers en ledematen door beknelling of stoten of snijden aan gebroken glas.

Competentieprofiel

Betrokkenheid:

  • is trots op zijn bedrijf en de eigen bijdragen daarin;
  • spreekt positief over zijn bedrijf;
  • voelt zich prettig bij de waarden en normen van het bedrijf.

Doorzettingsvermogen:

  • zet uit eigen beweging door bij beletsel en hindernissen;
  • heeft een lange adem;
  • houdt vol tot het doel bereikt is.

Inzet tonen:

  • is bereid om alles aan te pakken;
  • is niet tevreden met een gemiddelde prestatie;
  • stopt pas als het werk klaar is;
  • neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk.

Coachen / Instrueren:

  • toont belangstelling voor anderen en wat hen bezighoudt;
  • weet te motiveren en enthousiast te maken;
  • geeft vertrouwen en ruimte om iets zelf te doen en fouten te maken;
  • laat anderen voorbeeldgedrag zien.

Niveau-onderscheidende kenmerken

Functiegroep

2

3 (referentie)

4

Voorman/-vrouw spoelkeuken I

Voorman/-vrouw spoelkeuken II

Voorman/-vrouw spoelkeuken III

Aard werkzaamheden

  • vaktechnisch aansturen van een relatief beperkt aantal (2 tot 4) medewerkers binnen de spoelkeuken waarbij ook sprake is van meewerken.
  • vaktechnisch aansturen van een groep (3 tot 8) medewerkers in de spoelkeuken;
  • ziet toe op juist gebruik van materialen en middelen, beheer van schoonmaakapparatuur. 
  • hiërarchisch leidinggeven (voeren van beoordelingsgesprekken, doen van salaris­voorstellen e.d.);
  • ook verantwoordelijk voor breder aandachtsgebied dan alleen de spoelkeuken, zoals het (naast de spoelkeuken) ook aansturen van de schoonmaak in de productieruimten of het op locatie aansturen van het verzamelen van ‘vuile vaat’ (met name tijdens evenementen e.d.).

Kennis en ervaring

  • mbo 1-2 werk- en denkniveau;
  • kennis van bedrijfsspecifieke, Arbo- en HACCP-voorschriften
  • mbo 2 werk- en denkniveau;
  • kennis van bedrijfsspecifieke, Arbo- en HACCP-voorschriften.
  • mbo 2-3 werk- en denkniveau;
  • ervaring met leidinggeven.

Downloads

Om je eigen bedrijfsfunctie op te stellen, kun je het functiedocument downloaden als Microsoft Word- of Pdf-bestand. Het functiedocument omvat een omschrijving van de referentiefunctie en de niveau-onderscheidende kenmerken. In de Word-bestanden kun je de functie herschrijven zodat deze passend is voor je eigen organisatie.