Medewerker programmering II

Medewerker programmering II

Terug naar overzicht

De medewerker programmering II komt voor in horecagelegenheden zoals discotheken, hotels, clubs, cafés en gelegenheden waar events/producties worden georganiseerd. Hij/zij levert input aangaande producties, die (door creativiteit en inspelen op trends) in belangrijke mate de aantrekkelijkheid van de horeca onderneming bepalen. De medewerker programmering II coördineert/regelt de uitvoering van producties (tot ca. 250 gasten) met eigen en ingehuurde medewerkers en middelen. De medewerker programmering II stuurt 5 tot 20 (parttime) medewerkers vaktechnisch aan. Functiehouder heeft een vakinhoudelijk leidinggevende.

Toegevoegde waarde

Resultaatindicatoren

Aanzet en uitwerking programmering

Trends en ontwikkelingen op het vakgebied zijn gesignaleerd en dienen als input omtrent het uitwerken van ideeën het opstellen van de planning voor producties. Het programma is uitgewerkt en vervolgens voorgelegd aan de bedrijfsleiding/opdrachtgever ter fiattering. 

  • actualiteit marktkennis;
  • in aansluiting op trends en doelgroep;
  • aantal conceptversies;
  • realistische prognoses/kosten.

Voorbereiding productie

Ter voorbereiding van het event/de productie is een draaiboek opgesteld en verspreid, zijn artiesten en andere dienstverleners ingekocht, zijn afspraken met hen vastgelegd en zijn decorstukken, flyers en ander promotiedrukwerk geproduceerd. 

  • kwaliteit draaiboek (juiste mate van detaillering);
  • tijdige beschikbaarheid draaiboek;
  • binnen budget;
  • tijdige beschikbaarheid randvoorwaarden.

Voortgang productie

De uitvoering van de productie is gecoördineerd/geregeld. Werkzaamheden zijn toegewezen, instructies zijn gegeven, afspraken met externen zijn gemonitord en voorkomende problemen zijn opgelost. Bijzonderheden zijn afgestemd met in- en extern betrokkenen. De voortgang en uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden en naleving van voorschriften is bewaakt. 

  • mate van inzicht draaiboek bij betrokkenen;
  • conform voorschriften;
  • begrip instructies;
  • kwaliteit uitvoering (volgens draaiboek);
  • klanttevredenheid;
  • incidentbeheersing.

Evaluatie productie

Producties zijn geëvalueerd en verantwoording is afgelegd t.a.v. realisatie van kosten ten opzichte van het budget. Dit dient als input voor het doen van verbetervoorstellen.

  • bruikbaarheid verbeter­voorstellen;
  • realisatie binnen budget.

Bezwarende omstandigheden

  • Niet van toepassing.

Competentieprofiel

Creativiteit:

  • zoekt uitdagingen in het bedenken van nieuwe werkwijzen, producten e.d.;
  • komt met ideeën die getuigen van een grote verbeeldingskracht;
  • weet trends en ontwikkelingen te vertalen naar wezenlijk nieuwe producten/diensten.

Leiderschap tonen:

  • geeft medewerkers taken passend bij hun kwaliteit of ontwikkeling(snoodzaak);
  • weet wanneer anderen benaderd moeten worden om draagvlak te krijgen;
  • geeft zonder aarzeling de eigen mening en onderbouwt deze met feiten en argumenten.

Ondernemerschap:

  • weet wat (potentiële) gasten/klanten aanspreekt;
  • ruikt de kansen in de markt;
  • houdt rekening met relevante omgevingsfactoren;
  • maakt afwegingen op basis van kosten/baten-analyses.

Plannen en organiseren:

  • bakent zaken af in benodigde tijd, middelen en mensen;
  • voorziet knelpunten en neemt actie;
  • schept randvoorwaarden om zaken gedaan te krijgen.

Niveau-onderscheidende kenmerken

Functiegroep

6

7 (referentie)

8

Medewerker programmering I

Medewerker programmering II

Medewerker programmering III

Aard werkzaamheden

  • sprake van of alleen uitwerken van de programmering of alleen uitvoeren van de productie.
  • het uitwerken van de programmering;
  • voorbereiden en uitvoeren van de productie;
  • de voortgang van de productie monitoren;
  • uitvoeren van evaluaties na een productie.
  • idem medewerker programmering II.

Leidinggeven

  • niet van toepassing
  • leidinggeven aan 5 tot 20 medewerkers (vaktechnisch).
  • leidinggeven aan een grotere groep medewerkers (>20 medewerkers als eindverantwoordelijke).

Scope

  • kleinschalige meer eenduidige evenementen en/of terugkerende evenementen die slechts gemodificeerd dienen te worden
  • coördineert/regelt de uitvoering van producties (tot ca. 250 gasten)
  • eindverantwoordelijk voor het activiteitenprogramma van de gehele organisatie met een hoog trendsettend karakter;
  • eindverantwoordelijk voor grote en complexe (met uiteenlopende inhoud) producties (>250 gasten).

Kennis en ervaring

  • mbo 3-4 werk- en denkniveau;
  • ervaring met het programmeren van producties en events, uitvoeren van producties.
  • mbo 4 werk- en denkniveau;
  • kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van evenementen-organisatie;
  • ervaring met leidinggeven

Aanvullend:

  • mbo 4/hbo werk- en denkniveau
  • aantal jaren relevante werkervaring (met het coördineren van producties).

Downloads

Om je eigen bedrijfsfunctie op te stellen, kun je het functiedocument downloaden als Microsoft Word- of Pdf-bestand. Het functiedocument omvat een omschrijving van de referentiefunctie en de niveau-onderscheidende kenmerken. In de Word-bestanden kun je de functie herschrijven zodat deze passend is voor je eigen organisatie.