Medewerker partycatering II

Medewerker partycatering II

Terug naar overzicht

De medewerker partycatering II is verantwoordelijk voor de voor­bereiding van feesten/partijen, onder meer door het klaarzetten van aangevoerde materialen (meubilair, serviesgoed, hulp­middelen e.d.) en opdekken van tafels. Tevens draagt hij/zij zorg voor een nette/opgeruimde omgeving. De medewerker party­catering II vervult een assisterende rol tijdens de uitvoering van feesten/partijen door onder meer het gereed maken en aanvoeren van bestellingen/dranken en afruimen van tafels. Functiehouder heeft een vakinhoudelijk leidinggevende.

Toegevoegde waarde

Resultaatindicatoren

Voorbereiding party(ruimte(n))

Op de eventlocatie zijn werkzaamheden op basis van instructies en aanwijzingen met betrekking tot de opbouw en het gereed maken van de eventlocatie verricht, zoals:

  • uitladen van materialen uit vracht- of bestelauto;
  • gereed zetten van aangevoerd meubilair, serviesgoed, decoraties, hulpmiddelen e.d., in de aangegeven opstelling;
  • opdekken van tafels, inrichten van bars e.d.

aanvoeren (en gereedzetten/inschenken) van dranken.

  • volgens aanwijzingen en richt­lijnen betreffende opstelling/ dekking;
  • uiterlijke staat omgeving (opgeruimd, schoon);
  • conform voorschriften (o.m. instructie, werkmethoden, HACCP en presentatie).

Bedieningsassistentie

Een optimale dienstverlening aan gasten is geleverd door het klaarmaken van bestellingen, inschenken van dranken, het aanvoeren van gerechten en dranken, afwassen/schoonmaken van serviesgoed voor directe hergebruik of het aanvullen van voorraden van uitgiftepunten. 

  • gasttevredenheid (benadering, advies, omgang, wijze van serveren);
  • naleving hygiënevoorschriften;
  • volledigheid en juistheid van verstrekte informatie.

Ontruiming en afbouw partyruimte(n))

Na afloop zijn partyruimte(n) ontruimt en afgebouwd door het afruimen van tafels, afvoeren van meubilair, serviesgoed, decoratie en gereed gemaakt voor retour transport. 

  • omvang schades/gebroken servies, etc.;
  • uiterlijke staat omgeving (opgeruimd, schoon);
  • conform voorschriften (o.m. in­structie, werkmethoden, HACCP).

Bezwarende omstandigheden

  • krachtsinspanning bij het tillen/verplaatsen van meubilair, bladen, stapels borden e.d.;
  • lopend en staand werken; soms manoeuvrerend met borden/bladen;
  • soms sprake van werkdruk bij pieken in het werkaanbod;
  • kans op (hand- of vinger)letsel door beknelling of stoten.

Competentieprofiel

Flexibiliteit:

  • staat open voor veranderingen die anderen voorstellen;
  • schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden;
  • accepteert dat werk door anderen of omstandigheden wordt bepaald.

Inzet tonen:

  • is bereid om alles aan te pakken;
  • is niet tevreden met een gemiddelde prestatie;
  • stopt pas als het werk klaar is;
  • neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk.

Oog voor detail / Nauwgezet:

  • is grondig, controleert de eigen werkzaamheden;
  • is ordelijk en werkt overzichtelijk, ook bij overdracht van werkzaamheden;
  • werkt volgens vaste procedures, voert de nodige controles uit.

Niveau-onderscheidende kenmerken

Functiegroep

1

2 (referentie)

Medewerker partycatering I

Medewerker partycatering II

Aard gastencontact

  • er is geen gastencontact.
  • er is slechts in beperkte mate sprake van gastencontact (aanvoeren dranken).

Aard van de werkzaamheden

  • hoofdzakelijk gericht op voorbereiding (opbouwen, inrichten) en ontruimen en afbouwen van de faciliteiten.

Aanvullend:

  • assisteren bij bedienings­werkzaamheden.

Kennis en ervaring

  • mbo 1 werk- en denkniveau;
  • kennis en ervaring met bedrijfsspecifieke voorschriften.
  • mbo 1-2 werk- en denkniveau;
  • kennis van en ervaring met bedrijfsspecifieke voorschriften.

Downloads

Om je eigen bedrijfsfunctie op te stellen, kun je het functiedocument downloaden als Microsoft Word- of Pdf-bestand. Het functiedocument omvat een omschrijving van de referentiefunctie en de niveau-onderscheidende kenmerken. In de Word-bestanden kun je de functie herschrijven zodat deze passend is voor je eigen organisatie.