Keukenhulp II
Terug naar overzichtDe keukenhulp II verricht ondersteunende (schoonmaken, afwassen, aanvullen voorraden) en voorbereidende (snijden/portioneren van producten t.b.v. mise en place) werkzaamheden in de keuken. Functiehouder heeft een vakinhoudelijk leidinggevende.
Toegevoegde waarde |
Resultaatindicatoren |
---|---|
Ondersteuning, voorbereiding en uitvoering Collega’s zijn ondersteund bij voorbereidende en eenvoudige uitvoerende werkzaamheden, benodigde (hulp)middelen zijn klaargezet en, zo nodig, zijn voorraden in de keuken aangevuld. Producten zijn bewerkt voor uitgifte. Werkomgeving is tussentijds en naderhand schoongemaakt. |
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden Leveringen zijn uitgepakt en er is assistentie geleverd bij de opslag van de leveringen. De keuken is schoongehouden, gereedschappen, hulpmiddelen e.d. zijn afgewassen en (keuken)afval is verzameld en afgevoerd |
|
Bezwarende omstandigheden
- krachtsinspanning bij het tillen van (dozen met) producten;
- lopend en staand en veelal plaatsgebonden werken;
- soms sprake van werkdruk bij pieken in het werkaanbod;
- kans op letsel door het hanteren van messen, bedienen van keukenapparatuur, branden aan hete delen en uitglijden over (natte/vette) vloeren.
Competentieprofiel
Betrokkenheid:
- is trots op zijn bedrijf en de eigen bijdragen daarin;
- spreekt positief over zijn bedrijf;
- voelt zich prettig bij de waarden en normen van het bedrijf.
Doorzettingsvermogen:
- zet uit eigen beweging door bij beletsel en hindernissen;
- heeft een lange adem;
- houdt vol tot het doel bereikt is.
Inzet tonen:
- is bereid om alles aan te pakken;
- is niet tevreden met een gemiddelde prestatie;
- stopt pas als het werk klaar is;
- neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk.
Samenwerken:
- stelt het gezamenlijke belang boven het eigen belang;
- helpt collega’s ook zonder dat ze erom vragen;
- gaat uit van het motto ‘vele handen maken licht werk’;
- heeft een prettige en plezierige omgang met collega’s.
Niveau-onderscheidende kenmerken
Functiegroep |
1 |
2 (referentie) |
---|---|---|
Keukenhulp I |
Keukenhulp II |
|
Ondersteuning, voorbereiding en uitvoering |
|
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
|
Aanvullend:
|
Kennis en ervaring |
|
|
Downloads
Om je eigen bedrijfsfunctie op te stellen, kun je het functiedocument downloaden als Microsoft Word- of Pdf-bestand. Het functiedocument omvat een omschrijving van de referentiefunctie en de niveau-onderscheidende kenmerken. In de Word-bestanden kun je de functie herschrijven zodat deze passend is voor je eigen organisatie.